+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Feestelijke start nieuwbouw Zuiderbos

Gepubliceerd op 30/01/2023
Advies
Management
Beheer
Nieuwbouw-Zuiderbos-onderwijs-procesmanagement-engineer&build-UAV-gc-projectmanagement-haalbaarheidsonderzoek-start-bouw-Laride

Onder toeziend oog van vele leerlingen, medewerkers, de gemeente Vught en het bestuur van de school, werd vrijdag 27 januari de start bouw gevierd middels het aanbrengen van de eerste paal.

Vanwege flinke groei en verouderde huisvesting is nieuwbouw voor het Zuiderbos noodzakelijk. De school is specialist in het intensief en integraal aanbieden van basis- en voortgezet onderwijs aan kinderen en jeugd met ernstige onderwijsbeperkingen die een relatie hebben met een psychiatrische stoornis of een vermoeden daarvan en heeft bovendien een regionale functie.

De nieuwbouw moet aansluiten op de visie en onderwijsmethode van het Zuiderbos en bovendien duurzaam en toekomstbestendig zijn. Laride begeleidt Zuiderbos in het gehele project van voorbereiding en ontwerp tot en met de aanbesteding en realisatie van de nieuwbouw die gezien de bijzondere doelgroep extra aandacht vraagt op onderwerpen als veiligheid en robuustheid.

Na een intensief voortraject werd in december 2022 gestart met het bouwrijp maken van het terrein achter het bestaande schoolgebouw. Na de feestelijke plaatsing van de eerste paal is de bouw officieel van start. De verwachting is dat medio 2024 de nieuwbouw kan worden opgeleverd, waarna de bestaande bouw zal worden gesloopt. Tijdens de bouw blijft het bestaande gebouw in gebruik.

Tijdcapsules

De leerlingen van de huidige school hebben tijdcapsules gemaakt die een speciaal plekje zullen krijgen in de nieuwe school. Zo blijft een stukje historie bewaard in de nieuwbouw. De leerlingen van Zuiderbos zijn sowieso zeer betrokken bij de realisatie. Voor de start bouw ceremonie was een toneelstukje ingestudeerd over hoe het bouwproces van de nieuwe school verloopt. Er wordt zelfs maandelijks een blog gemaakt zodat leerlingen en omgeving op de hoogte blijven van de voortgang.

Nieuwbouw-Zuiderbos-onderwijs-procesmanagement-engineer&build-UAV-gc-projectmanagement-haalbaarheidsonderzoek-start-bouw-Laride Nieuwbouw-Zuiderbos-onderwijs-procesmanagement-engineer&build-UAV-gc-projectmanagement-haalbaarheidsonderzoek-start-bouw-Laride

Opdrachtgever: Stichting Zuiderbos, Gemeente Vught

Aannemer: Slokker Bouwgroep