+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Herinrichting Vogelkers in Best

Realisatie 10 duurzame toekomstbestendige chalets

Gepubliceerd op 02/08/2021
Advies
Management
Beheer

In opdracht van Woonstichting ‘thuis zijn op de Vogelkers in Best 10 duurzame, toekomstbestendige nieuwbouwchalets gerealiseerd. Met de realisatie van deze chalets komt ‘thuis tegemoet aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in Best.

Van marktonderzoek tot projectmanagement

Om te komen tot de juiste keuze van het woonproduct dat het beste aansluit bij de wensen van Woonstichting ‘thuis maar ook van de wensen van de toekomstige bewoners is het ontwerptraject met BanBouw opgestart, waarbij het ontwerp van de woningen passend werd gemaakt met de huurderswensen en het gewenste huurprijsniveau.

Communicatie & betrokkenheid

De bewoners van de voormalige chalets op deze locatie moesten hun woning verlaten om plaats te maken voor vervangende nieuwbouw. Dankzij een terugkeergarantie hadden ze de mogelijkheid om na oplevering terug te keren naar de Vogelkers en een nieuwe woning te betrekken. Bij de ontwikkeling van de plannen is nauw contact geweest met deze bewoners. Hun mening en ideeën zijn meegenomen in de planvorming voor de herinrichting van het terrein en het ontwerp van de woningen. De kleurkeuze van de gevels is zo’n voorbeeld van de input van de bewoners.

Voor draagvlak en heldere communicatie zijn informatieavonden georganiseerd voor alle omwonenden en was op elk moment in de ontwikkeling helder wat de plannen waren. Dit was ook zeker van belang omdat voor de ontwikkeling van het plan een ruimtelijke onderbouwing nodig was voor afwijken op het bestemmingsplan.

Toekomstbestendig en duurzaam wonen

De nieuwe chalets zijn all electric, wat betekent dat ze geen gasaansluiting meer hebben.

Sleuteloverdracht

In samenwerking met BanBouw werd de herinrichting vormgegeven en de nieuwbouw gerealiseerd.

Afgelopen week vond de sleuteloverdracht plaats. De bewoners met terugkeergarantie keerden terug naar hun oude adres, maar naar een nieuwe duurzame woning. Ook enkele nieuwe bewoners namen hun intrek.