+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Opening MFA Hart van Hapert

Transformatie historische panden tot duurzame MFA voor hele dorpsgemeenschap

Gepubliceerd op 03/10/2022
Advies
Management
Beheer
01 / 04
02 / 04
03 / 04
04 / 04

Het is zover, na jarenlange inzet en intensieve samenwerking is het nieuwe MFA Hart van Hapert vrijdag 30 september 2022 officieel geopend! 

Transformatie historische panden voor Hapert

De bestaande kerk en de pastorie in de dorpskern van Hapert werden met een nieuwbouw getransformeerd tot een multifunctionele duurzame accommodatie. Het gebouw heeft een centrale plaats in de dorpsgemeenschap en brengt de functies onderwijs, cultuur, sport en welzijn allemaal bij elkaar en creëert zo een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Als proces- en projectmanager heeft Laride de ontwikkeling van het allereerste begin tot aan de opening begeleid in opdracht van de gemeente Bladel. Wij zijn trots wat wij met alle partijen samen hebben bereikt. Het historische pand heeft een nieuwe functie gekregen en is uitgebreid met een scala aan ruimten en functies en staat daarmee in dienst van de hele Hapertse gemeenschap.

Nauwe samenwerking gemeenschap

De transformatie van de historische panden is niet de enige bijzonderheid aan dit project. De nauwe samenwerking en de vertaling van de vele en uiteenlopende wensen van de gebruikers vroegen om goede communicatie, veelvuldige afstemming en goede planning om te komen tot dit eindresultaat.

De MFA verbindt en vergroot de leefbaarheid van Hapert, voor nu en in de toekomst!

In de nieuwe MFA zijn verschillende functies ondergebracht, waardoor diverse verouderde gebouwen in Hapert vervangen kunnen worden. Onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, bibliotheek, ouderensteunpunt, parochie en binnensport worden zo onder één dak gehuisvest. Door deze partners in één modern gebouw te vestigen ontstaat de mogelijkheid tot het gebruiken van elkaars kennis, samenwerking en ruimte. Door het delen van de ruimten én de kosten, zijn ook betere faciliteiten, zoals multifunctionele ruimten, een gasloos gebouw met hernieuwbare energie en een goed klimaat met koeling gerealiseerd kunnen worden.

Beheerplan

Voor het gebruik en onderhoud van het pand zijn goede afspraken nodig. In afstemming met alle leveranciers en gebruikers en kijkend naar het gebruik van alle ruimtes en functionaliteiten en het beheer van de kosten, hebben wij een uitgebreid beheerplan opgesteld. Gedurende de bouw zijn de afwegingen uit dit beheerplan verwerkt in het pand, waardoor een duurzaam en toekomstbestendig gebouw gerealiseerd is.

Wij zijn trots op dit prachtige resultaat en de mooie samenwerking met alle betrokkenen. Bedankt aan onze opdrachtgever, gemeente Bladel, voor het vertrouwen en bedankt aan alle partners, gebruikers en leveranciers met wie we tot dit prachtige eindresultaat zijn gekomen.

Lees hier meer over dit bijzondere project

Nieuw MFA voor Hapert

Hapert