+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Start bouw basisschool BuitensteBinnen

Gepubliceerd op 02/03/2023
Advies
Management
Beheer

Maandag 27 februari werd de officiële start van de bouw van de nieuwe school BuitensteBinnen in Son en Breugel gevierd met vele leerlingen, medewerkers, de gemeente Son en het bouwteam.

Vereeuwigd in beton

De leerlingen waren nauw betrokken bij de feestelijke start bouw die door alle kinderen feestelijk werd ‘ingeblazen’ met bellenblaas. Als vertegenwoordigers van de onder-, midden- en bovenbouw mochten enkele kinderen hun handafdrukken plaatsen in beton dat straks een mooie plek krijgt op het nieuwe buitenterrein van de school.

Start-bouw-basisschool-BuitensteBinnen-PlatOO-projectmanagement-onderwijs-Laride   Start-bouw-basisschool-BuitensteBinnen-PlatOO-projectmanagement-onderwijs-Laride

Fusie twee basisscholen

De openbare basisschool is ontstaan uit een fusie tussen OBS De Regenboog en BS De Krommen Hoek van PlatOO en krijgt een nieuw gebouw op de locatie van de voormalige Krommen Hoek. Geïnspireerd door de groene omgeving en het nieuwe onderwijsconcept Jenaplan, wordt de naam van de school BuitensteBinnen volledig doorgevoerd.

Concept BuitensteBinnen klopt van a tot z

Geïnspireerd door de groene omgeving en het nieuwe onderwijsconcept Jenaplan worden in het nieuwe schoolgebouw buiten en binnen sterk aan elkaar verbonden. Een groot en groen speelterrein met zicht op de Dommelvallei (buiten) aan de klaslokalen (binnen). Doordat bij alle klaslokalen balkons en veranda’s (buitenruimtes) worden aangebracht met ruimte voor leren, worden binnen en buiten nadrukkelijk met elkaar verbonden.

De naam past ook bij het Jenaplanconcept dat de nieuwe school als basis neemt. Jenaplan is een pedagogisch concept waarbij de relatie met jezelf (binnen), de ander en de wereld om je heen (buiten) centraal staat.

Laride verzorgt het complete proces- en projectmanagement van de ontwikkeling voor deze school.

Naar verwachting zal de school begin 2024 in gebruik worden genomen.

  • Opdrachtgever: Stichting PlatOO
  • Ontwerp: architecten en|en
  • Realisatie: Bouwbedrijf van Stiphout en Van Delft Groep
  • Met medewerking van: Archimedes, Gemeente Son en Breugel, Nobel Advies