+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Transformatie De Witte Dame te Eindhoven

Advies
Management
Beheer
01 / 09
02 / 09
03 / 09
04 / 09
05 / 09
06 / 09
07 / 09
08 / 09
09 / 09

HRM en Toegepaste Psychologie van Fontys Hogescholen gehuisvest in de Witte Dame in Eindhoven.

De Witte Dame, een begrip in Eindhoven, is in de jaren 80 gelukkig gespaard gebleven van sloop, vanwege haar grote historische waarde aan de stad. De voormalige Philipsfabriek biedt nu huisvesting aan onder andere 4 educatieve instellingen waaronder Fontys Hogescholen.

Al geruime tijd ondersteunt Laride de Dienst Huisvesting van Fontys op divers terrein in verschillende deelprojecten. Wij helpen de instituten op strategisch niveau bij het formuleren van de onderwijsinhoudelijke visie en de concrete vertaling daarvan naar een huisvestingsconcept. Eerder deden wij al een vertaling voor de Hogeschool Communicatie en nu is ook de herhuisvesting van HRM en Toegepaste Psychologie een succes gebleken.

Beide instituten zijn verhuisd naar de Witte Dame, verdeeld over de tweede en derde verdieping, waardoor zij weer op één plek verenigd zijn in Eindhoven. De nieuwe huisvesting biedt tevens kansen voor samenwerkingsverbanden met de andere bewoners van de Witte Dame, als de bibliotheek en de Design Academy.

Op basis van het huisvestingsconcept zorgde Laride voor de technische engineering van het ontwerp, de begeleiding van het ontwerpproces, de realisatie en inkoop. Ook coördineerden wij de verhuizing. Dat alles onder enorm hoge tijdsdruk, in een zeer kort tijdsbestek van een vakantieperiode, om de onderwijskundige activiteiten zo min mogelijk te verstoren.