+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Verbouw/Nieuwbouw Spirotech Helmond

Procesmanagement bouwtraject van a tot z

Advies
Management
Beheer
01 / 07
02 / 07
03 / 07
04 / 07
05 / 07
06 / 07
07 / 07

In opdracht van Spirotech begeleidt Laride het gehele verbouw-/nieuwbouwtraject van Spirotech in Helmond. Spirotech maakt producten die het rendement van installaties en processen verbeteren, zoals vacu├╝montgassers, snelontluchters en vuilafscheiders.

Door Laride wordt een masterplan opgesteld, waarin het eindresultaat wordt vastgelegd. Laride verzorgt het procesmanagement vanaf de visievorming, de planvorming tot en met de realisatie. Het magazijn en diverse productieruimten worden verbouwd, er wordt een uitbreiding van de bedrijfshal gerealiseerd alsmede de realisatie van een nieuw kantoor. Tegelijkertijd wordt de inrichting van het productieproces aangepast en geoptimaliseerd.

Fabriek blijft in bedrijf gedurende verbouwing

Daarbij is een goede afstemming met aannemer Heembouw en fasering van de werkzaamheden essentieel om het productieproces van de fabriek niet te verstoren. Gedurende het hele traject blijft Spirotech namelijk operationeel. Laride zorgt voor de juiste protocollen en afstemming met diverse partijen, zodat de fabriek te allen tijde in productie kan blijven en zo min mogelijk hinder ondervindt van de verbouwingswerkzaamheden.

Fase 1 afgerond

De eerste fase van het project is de renovatie van het magazijn, de noordhal. Deze hal met een oppervlakte van ca. 3.400 m2 wordt voorzien van een geheel nieuwe betonnen vloer met vloerverwarming, de installaties en de verlichting worden vernieuwd en energiezuinig gemaakt en in de buitengevel worden de kozijnen en overheaddeuren vernieuwd. Doordat de gehele hal aan de binnenzijde wit is geschilderd, heeft de hal ook meteen een frisse nieuwe look. Daarmee wordt het magazijn aangepast en de eisen van deze tijd, waardoor ook de opslagcapaciteit wordt gemaximaliseerd. In het najaar van 2020 werden de werkzaamheden afgerond en is het magazijn in gebruik genomen.

Aannemer Heembouw is op basis van een turn-key overeenkomst gecontracteerd om de (ver)bouw te realiseren. De realisatie van de werkzaamheden is verder in handen van Van Hout installaties en Hoppenbrouwers Techniek.