+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

QliQ Primair Onderwijs over Laride als vastgoedpartner

Huisvestingspartner in de breedte

Gepubliceerd op 16/04/2024
Advies
Management
Beheer

Huisvestingspartner in de breedte

QliQ – het grootste schoolbestuur voor primair onderwijs binnen de gemeente Helmond – en Laride hebben samen een overeenkomst voor het huisvestings- en vastgoedadvies van 12 scholen/kindcentra. De opdracht is het ontzorgen van het bestuur en de schooldirecteuren bij het optimaliseren van de onderwijshuisvesting. “En dat betreft alles wat met de gebouwen en het terrein te maken heeft:  van het opstellen van een MJOP en de uitvoering daarvan tot aan het onderhoud van de speeltoestellen”, zegt Jacqueline van de Goor, beleidsmedewerker financiën, die ook verantwoordelijk is voor de huisvesting.

QliQ-onderwijs-basisonderwijs-vastgoedmanagement-Laride-Jacqueline-vd-Goor-Tessie

“Bij aanvang van de opdracht hebben wij met een team van Laride een presentatie gehouden voor het bestuur en de schooldirecteuren”, vertelt Tessie van der Werff, huisvestingsadviseur bij Laride. “Ons hele team, van huisvestingsadviseur tot aan de coördinator servicedesk, was hierbij aanwezig. We hebben uitgelegd wat we gaan doen en bij wie ze moeten aankloppen als er vragen zijn. Iedereen ontving een A4 met daarop samengevat ‘Wat te doen als….’ met de bijbehorende contactpersonen en telefoonnummers.” Jacqueline: “Dat vond ik heel sterk. Je merkt in de praktijk dat het drempels wegneemt. Men weet elkaar snel te vinden.”

Maatwerk expertise

Laride is gestart met het opstellen van meerjaren onderhoudsplannen (MJOP’s) voor alle locaties met uitzondering van de vier locaties die in een MFA gehuisvest zijn. “Veel schoolgebouwen zijn meer dan 40 jaar oud”, gaat Jacqueline verder. “Dit betekent veel onderhoud en sommige locaties hebben echt vervangende nieuwbouw nodig. Daarover voert Laride, na afstemming en in overleg met de bestuurder, namens ons gesprekken met de gemeente Helmond. Ik vind het heel fijn dat we dan een professionele huisvestingspartner aan onze zijde hebben die zelf brede kennis in huis heeft. Je huurt niet alleen het team vastgoedmanagement in, maar heel Laride.”  Tessie: “Wij kennen het werkveld van de gemeenten en het onderwijs. Daardoor kunnen wij de belangen van diverse stakeholders verbinden en tot passende oplossingen komen.”

.

QliQ-onderwijs-basisonderwijs-vastgoedmanagement-Laride-Jacqueline-vd-Goor-Tessie

Orde op zaken stellen

“Wij wilden grip krijgen op het onderhoud en beheer van onze gebouwen, omdat goede huisvesting belangrijk is voor zowel de leerlingen als de medewerkers. In het eerste jaar zijn Tessie en Maurice Keijzers, vastgoedadviseur bij Laride, met heel veel verschillende onderwerpen bezig geweest: MJOP’s, verduurzaming, wet- en regelgeving onderhoudskosten, contractmanagement, binnenklimaat klaslokalen, inkoop, medegebruik, MFA’s en risico inventarisaties. Dat was zoveel, die kennis hadden we nooit met één eigen huisvestingsspecialist in huis kunnen halen. Op dit moment zijn de plannen op orde en weten we waar we aan toe zijn. We kunnen nu planmatig invulling geven aan de uitvoering daarvan.”

Volledig ontzorgd op het gebied van huisvesting

QliQ-onderwijs-basisonderwijs-vastgoedmanagement-Laride-Jacqueline-vd-Goor-Tessie

“Wat ik fijn vind aan Laride, is dat ze afspraken nakomen”, besluit Jacqueline. “Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Hun dienstverlening is breder dan ik van te voren had verwacht. Ze denken mee in oplossingen en weten vierkante meters zo optimaal mogelijk in te zetten voor het onderwijs. Daarbij kijken ze ook over de schuttingen van de diverse locaties heen. Bovendien kunnen we nu op het gebied van verduurzaming goed onderbouwde strategische keuzes maken en prioriteiten stellen. Dat geeft rust.”

Wilt u ook advies over uw onderwijsopgave of met onze adviseurs van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor onderwijshuisvesting, vastgoedmanagement in de hele breedte? Tessie van der Werff vertelt u graag meer.