+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Frederik toren S-West

Kwaliteitsmanagement voor bouw uniek woongebouw op Strijp-S

Advies
Management
Beheer
01 / 06
02 / 06
03 / 06
04 / 06
05 / 06
06 / 06

De bouw van S-West op Strijp-S in Eindhoven is door Stam en De Koning gestart. SPF Beheer BV is trotse eigenaar van gebouw Frederik, 91 appartementen, met in totaal circa 6.000 m2 GBO woonfunctie, 93 bergingen en 234 fietsparkeerplaatsen.

Eigentijds appartementencomplex in S-West

Het project S-West, ontworpen door architect Jeroen Schipper, is gelegen aan de Torenallee en Ingenieur Kalfstraat in plangebied S-West op Strijp-S te Eindhoven. Binnen S-West ontmoet je de gebouwen Frits, Frederik, Maria en Benjamin. Dit zijn vier karakters uit de Philips dynastie, waar in totaal 233 koop- en huurwoningen ruimte zullen geven aan wonen, circa 750 m2 commerciële ruimten, een stallingsgarage met 94 parkeerplaatsen en circa 459 fietsparkeerplaatsen.

Frederik Philips (Benjamin Frederik David Philips) is de vader van Gerard, Anton en Maria. In 1891 is hij één van de geldschieters van de op te richten gloeilampenfabriek Philips en Co, dat zijn zonen groot gemaakt hebben. De gradiënt (= verschil in hoogte en afstand) en dynamiek die de inspiratie vormen van dit gebouw, zijn een weerspiegeling van de (financiële) groei waar Frederik als bedrijfsleider mede verantwoordelijk voor was.

Frederik is een kloeke verschijning die de hoek vormt op de Torenallee en de Ingenieur Kalfstraat. De architectuur en vormgeving doet denken aan de architectuur van het New Yorkse Soho, met onder meer stalen trappen en metselwerk in verschillende breedten over de gevels. Frederik telt straks 91 koop- of (nog te bepalen) huurappartementen die variëren van een kleine 50 tot ruim 100 vierkante meter in oppervlakte.

Hoge kwaliteit voor groots project

Laride treedt op als belangenbehartiger van SPF Beheer BV en draagt daarbij zorg voor een professionele ondersteuning op het gebied van kwaliteitsmanagement. Laride is ‘de ogen en oren’ op de bouwplaats namens SPF Beheer BV. Laride toetst de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst, alsmede de naleving van de afspraken uit de turn key-overeenkomst namens SPF Beheer BV met aannemer Stam en De Koning. Daarmee wordt SPF Beheer BV ontzorgt, waarbij zij continu op de hoogte is van de actuele stand van zaken.