+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

SWA Schoolstraat, Hilvarenbeek

Samenwijsvisie leidt tot functioneel gebouw voor opvang en onderwijs

Advies
Management
Beheer
01 / 06
02 / 06
03 / 06
04 / 06
05 / 06
06 / 06

In 2006 vroeg de gemeente Hilvarenbeek Laride om een nieuwe school te gaan bouwen als vervanging van twee gedateerde schoolgebouwen. Om ook welzijnsfaciliteiten in het plan te betrekken heeft Laride mogelijke samenwerkingspartners in beeld gebracht. Samen met deze potentiƫle partners heeft de gemeente een Samenwijsvisie ontwikkeld, die geldt als hoeksteen voor diverse ontwikkelingen waarin het kind centraal staat.

Aan de Schoolstraat in Hilvarenbeek leidde dit tot vervangende nieuwbouw in de vorm van een multifunctionele accommodatie, waarin zijn gehuisvest: twee basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een gymzaal, een ruimte voor Stichting De Oude Vrijheid en centrum Jeugd en Gezin en zes appartementen.

Samenbrengen partijen succesfactor

Laride ondersteunde de gemeente Hilvarenbeek bij de uitwerking van het huisvestingsvraagstuk voor twee verouderde scholen en de fusie van beide scholen op het gebied van huisvesting. Het plan was om samenwerking aan te gaan met andere partijen op het gebied van opvang, zorg en welzijn. Laride bracht deze partijen in beeld en verkende de gezamenlijke belangen. Dit resulteerde in een heldere Samenwijsvisie, die als onderlegger dient voor de ontwikkeling van onder andere nieuwe accommodaties in de gemeente. Vanwege de krimp en groei is rekening gehouden met transformeerbaarheid van het gebouw. Het is mogelijk de maatschappelijke huisvesting om te bouwen naar appartementen en visa versa. Laride begeleidde de contractvorming.

 

Fotografie: Fotostudio Image & Motion