+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Nieuwbouw ’t Uivernest in Hank

Nieuw dorpshuis op historische locatie

Advies
Management
Beheer
01 / 06
02 / 06
03 / 06
04 / 06
05 / 06
06 / 06

Op de plek van het voormalige dorpshuis in Hank wordt een nieuw onderkomen gerealiseerd voor het verenigingsleven in Hank. In september 2012 is de projectgroep Nieuwbouw dorpshuis ’t Uivernest gestart met de uitwerking van de nieuwbouwplannen voor dorpshuis ’t Uivernest. De gemeenteraad van Werkendam heeft hiervoor een budget van 2,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het nieuwe gebouw beschikt straks over onder mee een grote zaal met podium, een kleine zaal, drie vergaderruimtes, een bargedeelte en een garderobe/foyer. Uitgangspunt is dat ’t Uivernest dé ontmoetingsplaats van het dorp blijft.

Archeologische vondst

Bij opgravingen – onderdeel van archeologisch onderzoek voor de nieuwbouw van ‘t Uivernest in Hank – zijn een oude kerkmuur en menselijke resten gevonden. De vondst komt niet als een echte verrassing. Uit historische bronnen blijkt dat op deze plek een kerk heeft gestaan van omstreeks 1865 tot 1920. De opgravingen zijn belangrijk om in kaart te brengen waar de muren precies lopen in verband met de nieuwbouwplannen voor dorpshuis ’t Uivernest. Er kan dan naast de muren worden geheid. De menselijke resten worden herbegraven. Er worden maatregelen genomen, zodat de opgravingen in of bij de nieuwbouw zichtbaar blijven.

Planning

In juni 2014 is gestart met de voorbereidende sloopwerkzaamheden en de sloop. In mei 2015 kan het nieuwe dorpshuis in gebruik worden genomen. De vaste gebruikersgroepen van ’t Uivernest maken in de tussenliggende periode gebruik van ruimten in omliggende basisscholen en het parochiezaaltje van de RK-kerk. De verhuizing naar de tijdelijke huisvesting heeft afgelopen week plaatsgevonden. Laride is verantwoordelijk voor het proces– en projectmanagement.