+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Transformatie De Bunker naar BunkerToren

Nieuw icoon in Eindhoven

Advies
Management
Beheer
01 / 06
02 / 06
03 / 06
04 / 06
05 / 06
06 / 06

De stoere, grijze Bunker, het voormalige studentencentrum van Eindhoven, krijgt een nieuw leven. Zowel het gebouw als de naam blijven gehandhaafd, maar er vindt een complete transformatie plaats met als waardevolle toevoeging een nieuwe woontoren van maar liefst 100 meter hoog. De iconische bouwstijl wordt behouden en er worden nieuwe functies aan het bestaande gebouw toegevoegd.

Namens SPF Beheer BV vervult Laride de rol van kwaliteitsmanager.

Bunker transformeert van gesloten naar open

Diversiteit vormt de rode draad van dit project. De Bunker wordt gerenoveerd en ontwikkeld met een bijzondere woontoren van 100 meter hoog, die naar boven toe steeds ranker en opener wordt en die de karakteristieke kenmerken van het oorspronkelijke gebouw versterkt en vernieuwd, daarbij gebruik makend van bijzondere details en bouwmaterialen. Daarmee transformeert De Bunker van gesloten naar open. Diversiteit zien we ook terug in de diverse doelgroepen van de BunkerToren. Er komen 85 koop- en 127 huurappartementen voor starters en jonge gezinnen, maar ook voor de young professionals en senioren  die midden in de stad willen staan. In het oude deel komt 3.000 m² kantoren, met ondergrondse parkeergarage en wordt een café ontwikkeld. Kortom, nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven.

Project en -kwaliteitsmanagement

Namens de koper van de 127 huurappartementen SPF Beheer BV vervult Laride de rol van project- en kwaliteitsmanager gedurende de realisatiefase. Gedurende deze fase behartigt Laride de belangen van SPF Beheer BV in relatie tot Van Wijnen Rosmalen B.V. die verantwoordelijk is voor de realisatie van het project. Onze project- en kwaliteitsmanagers toetsen de kwaliteit van de uitvoering van het bijzondere ontwerp van Powerhouse Company met oog voor detail en verstand van zaken.

Icoon in Eindhoven

De BunkerToren biedt een nieuwe dimensie aan het wonen in Eindhoven. Een ruime variatie aan appartementen in een bijzonder gebouw, op een bijzondere plek met een bijzondere geschiedenis. Het gebouw staat symbool voor Eindhoven, een groeiende internationale stad waar technologie, kennis en design een bron zijn van continue ontwikkeling.

Impressies nieuwe BunkerToren door Powerhouse Company