+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Vervangende nieuwbouw Neos, Eindhoven

Nieuw perspectief voor de dak- en thuisloze cliënten van Neos

Advies
Management
Beheer
01 / 03
02 / 03
03 / 03

Neos biedt direct zorg en onderdak voor kwetsbare burgers in onze samenleving. Mensen en gezinnen in moeilijke omstandigheden, slachtoffers van huiselijk geweld en (dreigend) dak- en thuislozen worden door deze organisatie ondersteunt bij het opbouwen van een menswaardig en zo zelfstandig mogelijk bestaan. De huidige huisvesting is echter niet meer geschikt voor het faciliteren van de bedrijfsvoering.

Woonstichting ‘thuis heeft op 17 april 2015 met Neos een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij Woonstichting ‘thuis de ontwikkelaar en eigenaar van de vervangende nieuwbouw is en aan Neos en haar cliënten zal gaan verhuren.

Nieuw thuis voor kwetsbare doelgroep

Neos vangt een zeer kwetsbare groep mensen op. In het wooncomplex van ‘thuis zijn 80 gemeubileerde studio’s, 16 appartementen, diverse gezamenlijke voorzieningen en personeelsruimten gerealiseerd. Alle voldoen ze aan de speciale richtlijnen voor veilig en beschermd wonen. Het pand is daarbij zodanig ingericht dat Neos veel beter kan inspelen op de zorgvraag van de bewoners, met 24-uurs toezicht en extra begeleiding waar dat nodig is. Op die manier wordt gewerkt aan zelfstandigheid en uiteindelijk doorstromen naar een eigen woonruimte, terug in de maatschappij. Hierdoor verwacht Neos haar cliënten korter in huis te hebben en ze sneller terug te kunnen laten keren in de maatschappij.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe wooncomplex is niet alleen voorzien van alle mogelijkheden voor de beste zorg, maar is ook zeer duurzaam gebouwd. Het pand is voorzien van goede isolatie en de inzet van zonnepanelen maken het wooncomplex gasloos en energiezuinig. Laride begeleidde het proces- en projectmanagement van de vervangende nieuwbouw op de hoek van de Boutenslaan en de Scheidingstraat in Eindhoven. Deze nieuwbouw bestaat uit 80 cliëntenkamers, 16 woonunits, gezamenlijke voorzieningen en personeelsruimten.

Eind 2018 is gestart met de realisatie van de nieuwbouw. In het najaar van 2020 werd het bijzondere project opgeleverd.

De realisatie van deze mooie nieuwbouw en de sloop van het oude Labrehuis daaraan voorafgaand, is prachtig weergegeven in een korte film die in opdracht van ’thuis en Neos gemaakt is door Rapid Eye Movement.