+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Duurzaamheidsadvies

Toevoegen in plaats van onttrekken

Advies
Management
Beheer

Duurzaamheidsadvies kan niet los gezien worden van uw ambities en regelgeving. In 2050 moeten alle gebouwen in Nederland energie neutraal zijn. Hoe kunt u dit concreet en tastbaar maken voor uw huisvesting? En waar begint u als u uw vastgoedportefeuille wilt verduurzamen? Duurzaamheid en duurzaamheidsambities zijn voor ons een vanzelfsprekend onderdeel van onze dienstverlening op gebied van huisvesting. Dat doen we in alle fasen van het bouwproces. Ons duurzaamheidsadvies draait om een integrale afstemming tussen samenwerking, inhoud en exploitatie in elke fase. Daar ligt ons onderscheidend vermogen. De kern van ons duurzaamheidsadvies is dat wij toevoegen of creëren in plaats van onttrekken.

Duurzaamheidsadvies | Strategie, maatwerk energieadvies & energielabeling

Op basis van het duurzaamheidsadvies en uw ambities stellen wij een strategie op ten aanzien van duurzame maatregelen en de effecten daarvan. Deze bewaken we gedurende het project. Gezamenlijk gaan wij op zoek naar de meest optimale oplossing. U krijgt grip op het budget omdat wij een vertaling maken naar kosten en exploitatie. Daarnaast werken we met enkele vaste partijen samen in het kader van het verkrijgen van mogelijke duurzaamheidssubsidies en voor een specifiek maatwerkadvies of energielabeling. Met een gedegen duurzaamheidsadvies en een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP) legt u de basis voor een duurzame toekomst.

Duurzaamheidsadvies is meer dan energie besparende maatregelen

Ons duurzaamheidsadvies omvat meer dan alleen energie. Naast energie besparende maatregelen kijken wij ook naar een prettig en gezond binnenklimaat, isolatie, water besparende ingrepen, de CO₂-uitstoot, brandveiligheid en comfort. Zijn er soms slimme combinaties te bedenken? Wat gebeurt en in uw omgeving? Welke plannen heeft het lokale bestuur? Door duurzaamheid integraal te benaderen helpen wij u investeringen te doen die een positieve impact hebben op de omgeving en het gebruikscomfort. Dat doen wij voor scholenbedrijven, corporaties, gemeenten en zorginstellingen. Samen op weg naar een duurzame gebouwde omgeving!

Heeft u interesse in een realistisch duurzaamheidsadvies?

Neem contact op met onze specialisten. Samen inventariseren wij wat de mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van uw plannen of bestaande huisvesting.

Duurzaamheid en duurzaamheidsambities zijn voor ons een vanzelfsprekend en integraal onderdeel van onze dienstverlening op gebied van huisvesting. Als partner van het DGBC werken we samen aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving.

Hart voor duurzaamheid

Duurzaamheidsadvies en onze expertise

Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw hebben wij alles in huis op het gebied van duurzaamheid. Denk aan:

Laride heeft enkele gecertificeerde BREEAM-experts in dienst die duurzaamheidsadvies geven bij de ontwikkeling en realisatie van huisvesting. Daarnaast maken we ook gebruik van de GPR-gebouw methodiek. Laride participeert al vele jaren in de Dutch Green Building Council.

Onze duurzame projecten

Nur-Holz in Weert

Weert

Nieuw MFC Schelluinen volledig energieneutraal

Schelluinen

Circulair bouwen Michiel de Ruyterstraat Waalre

Waalre