+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Vastgoedbeleid

Voor toekomstbestendig en duurzaam vastgoed

Advies
Management
Beheer

Strategisch vastgoedbeleid sluit aan op de meerjarenstrategie van uw organisatie, marktontwikkelingen en uw ambities. Wij hebben veel ervaring met strategische advisering en ondersteuning bij het opstellen van passend vastgoedbeleid dat aansluit bij uw organisatiedoelstellingen. We signaleren trends, we kijken naar de toekomst van uw vastgoedportefeuille en analyseren en beschrijven uw organisatie uitvoerig. Bij deze integrale benadering komen alle vragen samen: ‘wat doet de overheid’, ‘hoe ontwikkelt zich de vraag’, ‘welk aanbod is passend daarbij’, ‘hoe verhoudt zich uw vastgoed ten opzichte van de dienstverlening’, ‘wat betekent dit voor onderhoud en financiering’. Kortom een complete en realistische business case als basis voor een adequate besluitvorming voor de lange termijn. Sleutel tot succes is dat uw vastgoedbeleid wordt gevat in een dynamisch en compact document. Nieuwe inzichten kunnen daardoor makkelijk verwerkt worden en zo blijft uw vastgoedbeleid actueel en werkbaar.

Vastgoedbeleid voor een gezonde business case

Vastgoed is een bedrijfsmiddel. Dit betekent dat huisvesting vooral ingezet dient te worden ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. Met vastgoedbeleid geeft u invulling aan toekomstbestendig, flexibel en duurzaam vastgoed; vanuit uw visie op zorg of onderwijs, op basis van analyses van uw huidige huisvesting en de marktontwikkelingen in uw werkgebied. Hoe efficiënter en toekomstbestendiger u uw vastgoed organiseert, hoe meer middelen er beschikbaar blijven voor uw core business. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het wenselijk is om bepaald vastgoed te verkopen of dat u beter kunt overgaan tot centralisatie van uw vastgoed. Wij helpen u om nieuwe mogelijkheden te creëren op basis van een gezonde business case. U kunt daarbij rekenen op onze specialistische kennis, jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk.

Zoekt u advies en begeleiding voor doeltreffend vastgoedbeleid?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs kennen uw werkveld en zijn betrokken met een onafhankelijke kritische blik. Zij hebben ruime ervaring in de zorg en bij gemeenten en een goed gevoel voor verhoudingen in politiek-bestuurlijke omgevingen.

Laride is expert op het gebied van advies, management en beheer van huisvestings- en vastgoedvraagstukken. Wij zijn actief in de zorg en het onderwijs en werken voor bedrijven, gemeenten, corporaties en ontwikkelaars. Pragmatisch, persoonlijk en ter zake kundig.

Enkele referenties van succesvol vastgoedbeleid

Zorgcluster Oerle, Veldhoven

Oerle|Veldhoven

Nieuw woonzorgcomplex Heide in Geldrop

Geldrop