+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Beheer

Vastgoedmanagement in al haar facetten

Advies
Management
Beheer

Bestaand vastgoed vraagt om aandacht. Het faciliteert de bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat werkprocessen ongestoord doorgang kunnen vinden. Wij helpen u bij het optimaal laten functioneren van gebouwen tegen zo laag mogelijk kosten. Daarnaast adviseren wij u bij het strategisch vastgoedmanagement en geven inzicht in de onderhoudsactiviteiten en onderhoudskosten op korte en lange termijn. Gebaseerd op kennis van uw sector maken wij processen beheersbaar en ontzorgen u op het gebied van huisvestingsvraagstukken; van huisvestingsbeleid en vastgoedadvies tot vastgoedbeheer en servicedesk.

Geen zorgen over vastgoed

Met Laride aan uw zijde krijgt u inzicht in uw vastgoed op zowel korte als lange termijn. Wij helpen u anticiperen op leerling prognoses of wijzigende wet- en regelgeving. Ook met verduurzamings-vraagstukken, risicomanagement of tijdelijke huisvesting bent u bij ons aan het juiste adres. Wij coachen u in de borging van wet- en regelgeving, contractmanagement of het slimmer organiseren van vastgoed, waardoor u meer grip krijgt op de kosten. Hierdoor kunt u betere keuzes maken en gedegen beslissingen nemen zonder voor verrassingen te komen staan. Kortom: wij ontzorgen in alle facetten zodat u de focus kunt houden op uw core business.

U kunt bij ons terecht voor:

Huisvestingsbeleid

Vastgoedbeheer

  • Uitvoering jaarplan
  • Inkoop- en contractbeheer
  • Uitvoeringsbegeleiding jaarlijks onderhoud
  • Onderhouds- en opwaarderingsprojecten
  • Assetlijst en archiefbeheer
  • Servicedesk

Hoe kunnen wij u ondersteunen op het gebied van vastgoedmanagement?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts van de afdeling Vastgoedmanagement. Zij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en hoe wij u kunnen ondersteunen in toekomstbestendige huisvesting en vastgoed.

Updates en inspiratie over vastgoedmanagement

Integraal Huisvestingsplan: last of lust?

MFA-Hart-van-Hapert-ontwikkeling-projectmanagement-realisatie-transformatie-uavgc-nieuwbouw-gemeente-Bladel-Laride-crop

Als schoolbestuur zorgen voor toekomstgericht vastgoed in gemeentelijk IHP? Wij adviseren en helpen bij vertaling van onderwijsvisie naar vastgoedbeleid en -analyse voor gemeentelijke overleg.

Lees meer

Onderwijshuisvesting in een dynamisch speelveld

Vastgoedmanagement-overleg-vastgoedbeleid-team-Laride

Goed onderwijs in veilige en gezonde gebouwen, wil iedere bestuurder. Maar hoe doet u dat in de steeds veranderende omgeving van wet- en regelgeving en fluctuerende leerlingaantallen? 

Lees meer

Verduurzamen of nieuw bouwen?
.

duurzaamheid-nieuwbouw-renovatie-energie-hoogspanningsmast

Nieuwbouw en verduurzaming van maatschappelijk vastgoed komt in de knel door overbelasting elektriciteitsnetwerk. Wij kunnen u helpen hoe daar mee om te gaan?

Lees meer

Goed vastgoedmanagement is een teamprestatie

Projectteam-werkoverleg-beheer-Team-Laride

Door kennis en kunde over huisvesting en vastgoedmanagement te verbinden aan de klantbehoefte ontzorgen wij schoolbesturen en -directies in het beheer van hun huisvesting en vastgoed.

Lees meer

Nieuwe voorschriften jaarrekening voor schoolbesturen

Brede School Waterhoef | Oisterwijk | Onderwijs | Frisse Scholen | duurzaam | haalbaarheidsonderzoek | monument | Laride-crop

Vanaf 01-01-2024 moeten schoolbesturen groot onderhoud in de jaarrekening verwerken conform nieuwe voorschriften. Laride ondersteunt onderwijsinstellingen en stelde een praktisch stappenplan op.

Lees meer

Tijdelijke onderwijshuisvesting in perspectief

Tijdelijke huisvesting kan een oplossing zijn bij behoefte aan extra lesruimte voor leerlingen bij pieken in de capaciteits-vraag. Heeft u extra lesruimte nodig voor goed onderwijs? Wij helpen u op weg.

Lees meer