+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

BREEAM

Duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen

Advies
Management
Beheer

BREEAM is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Dutch Green Building Council heeft BREEAM geschikt gemaakt voor Nederland. Een hoge BREEAM-score is van invloed op zowel de waarde, als op het groene imago van een gebouw en zou bovendien van invloed zijn op een gezondere en productievere werk- en leefomgeving. BREEAM is bruikbaar als instrument voor overheden, ontwikkelaars, corporaties, beleggers en bedrijven om de duurzaamheid van hun gebouwen te kwantificeren. Wij zijn gecertificeerd BREEAM-expert en ondersteunen u bij duurzame gebiedsontwikkeling, nieuwbouw of renovatie van uw vastgoed. Maar ook voor uw bestaande vastgoed is het certificeren middels BREEAM een slimme keuze. Wij helpen u graag.

Wat is BREEAM?

BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. De Nederlandse versie werd ontwikkeld en wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Deze kent BREEAM-certificaten toe bij grootschalige nieuwbouwprojecten en renovaties van bestaande gebouwen. Een gebouw wordt getoetst met behulp van diverse criteria, zoals energiezuinigheid, de herkomst van materialen en de wijze waarop het gebouw wordt gebruikt. Het gaat dus om duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Wij adviseren en ondersteunen u met BREEAM voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw en zijn daarvoor gecertificeerd.

Waarom kiezen voor BREEAM?

Met BREEAM krijgt u inzicht in de duurzaamheidsprestaties van uw gebouw of project. Omdat het keurmerk internationaal erkend is, wordt de waarde van een BREEAM-certificaat op waarde geschat. Bovendien werkt u met BREEAM zichtbaar en meetbaar aan het behalen van de duurzaamheidsambities van uw organisatie. Met een duurzaam gebouw bespaart u op de energielasten, waardoor een gebouw meer waard wordt. Als uw gebouw een BREEAM-certificaat heeft, zijn er verschillende subsidieregelingen waarvan u gebruik kunt maken. Wij adviseren u in de mogelijkheden. Dat geldt voor zowel nieuwbouw als voor bestaande bouw (in use). Bovendien bewijzen steeds meer onderzoeken dat een BREEAM-gebouw ook een gezond gebouw is, wat het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers ten goede komt. Met een quickscan kunnen wij u snel inzicht geven in de waarschijnlijke BREEAM-score van uw project en aanbevelingen doen voor verbeterpunten. U kunt op basis van deze uitkomst beslissen of u het proces tot BREEAM-certificering wilt doorzetten.

Bent u geïnteresseerd in BREEAM voor uw gebouw?

Neem contact op met onze BREEAM-experts. Zij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden en hoe u uw duurzaamheidsambities werkelijkheid kunt maken. Samen op weg naar een duurzaam gebouwde omgeving.

Onze duurzaamheidsexpertise

Zowel voor nieuwbouwrenovatie als transformatie hebben wij alles in huis op het gebied van verduurzaming en duurzaamheid. Denk aan:

Laride heeft enkele gecertificeerde BREEAM-experts in dienst die duurzaamheidsadvies geven bij de ontwikkeling en realisatie van huisvesting. Daarnaast maken we ook gebruik van de GPR-gebouw methodiek. Laride participeert al vele jaren in de Dutch Green Building Council.

Wij ondersteunen opdrachtgevers in de zorg en het onderwijs en werken voor gemeenten, corporaties, bedrijven en ontwikkelaars.