+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Nieuwbouw

Dromen waar maken

Advies
Management
Beheer

Een nieuwbouw plan ontstaat vaak omdat de huidige huisvesting organisatorisch knelt, te weinig rendement oplevert of verouderd is of dat uitbreiding door groei gewenst is. Steeds vaker spelen ook duurzaamheidsambities een rol. De nieuwbouw van een schoolzorgcomplex of bedrijfsgebouw is complex en vraagt ervaring en expertise. Niet enkel de ontwikkeling van het gebouw, maar met name het proces daaromheen, het op een juiste wijze betrekken van de vele stakeholders en doorlopen van de procedures die hiervoor nodig zijn. Al decennialang ondersteunen wij opdrachtgevers met deskundig en onderbouwd advies, soepel project– en procesmanagement en het beheer en onderhoud van hun nieuwbouw. Wij helpen u dromen concreet te maken, tegen het licht te houden en – als het haalbaar is – te realiseren. Binnen tijd, budget en de gewenste kwaliteit.

Nieuwbouw in de 21ste eeuw

Schaarste in grondstoffen, het klimaatakkoord, aangescherpte regelgeving: het realiseren van nieuwbouw is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer. Alternatieven als verduurzaming, renovatie of herontwikkeling zijn steeds vaker een goed en duurzaam alternatief. Want nieuwbouw is niet altijd de meest duurzame oplossing. Wij inventariseren samen met u de mogelijkheden van uw huidige huisvesting, afgezet tegen uw wensen en eisen. Waar liggen kansen? Is nieuwbouw wel de meest ideale oplossing? Op basis van een huisvestingsadvies, duurzaamheidsadvies, locatie– of haalbaarheidsonderzoek, een strategisch vastgoedadvies of een uitgebreid exploitatie advies krijgt u de inzichten om een weloverwogen besluit te nemen.

Het proces om nieuwbouw te realiseren

Als uw nieuwbouw plan haalbaar is, stellen we samen met u een Programma van Eisen op en helpen wij u bij de architectenselectie en een eventuele aanbestedingsprocedure. Tevens adviseren wij u in de contractvorm waarmee u het bouwproces het beste kunt organiseren. Wij zorgen voor een soepel proces en behartigen uw belangen met daadkrachtig proces– en projectmanagement. Onze projectmanagers kennen dit proces als geen ander en weten welke organisatie en informatie nodig is om de risico’s van uw project te beheersen en de kansen rondom nieuwbouw maximaal te benutten.

Wilt u ontzorgd worden bij uw nieuwbouw plannen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen verkennen wij de mogelijkheden van uw huidige huisvesting en ondersteunen wij u om uw dromen waar te maken.

Laride is expert op het gebied van adviesmanagement en beheer van huisvestings- en vastgoedvraagstukken. Zowel voor nieuwbouw, als voor renovatietransformatieverduurzamingherontwikkeling en instandhouding. Dat doen we in de zorg en het onderwijs en voor bedrijvengemeentencorporaties en ontwikkelaars. Pragmatisch, persoonlijk en ter zake kundig.

Een greep uit onze nieuwbouw projecten

Appartementencomplex De Jonkvrouw

Geldrop

Nieuwbouw Kindcentrum Cromvoirt

Cromvoirt

Nieuwbouw en uitbreiding PicusKade, Eindhoven

Eindhoven