+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Bestemmingsplan nieuwbouw Beth-San onherroepelijk

Gepubliceerd op 18/04/2024
Advies
Management
Beheer
Nieuwbouw-zorg-Beth-San-Cedrah-procesmanagement-projectmanagement-Laride

Het aangepaste bestemmingsplan voor de bouw van 70 appartementen naast woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle is, sinds donderdag 11 april, onherroepelijk! Het plan werd op 13 februari goedgekeurd door gemeente Zuidplas, waarna een bezwaarperiode van 6 weken volgde waarin mensen hiertegen beroep konden aantekenen. In deze periode zijn geen (!) bezwaren ingediend.

Zelfstandig wonen mét thuiszorg

Beth-San is een zorginstelling welke onderdeel uitmaakt van de ouderenzorgorganisatie Cedrah. Uit een eerder uitgevoerd woonbehoefteonderzoek is naar voren gekomen dat er een grote vraag is naar identiteitsgebonden zorg in de buurt. In het verleden is op de locatie van Beth-San in Moerkapelle al een eerste fase nieuwbouw gerealiseerd. Cedrah wil nu de laatste fase afronden met de bouw van een appartementencomplex. In dit complex worden 70 levensloopbestendige koop- en huurappartementen gerealiseerd, direct gelegen naast het reeds bestaande zorgcentrum Beth-San. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat ouderen lang zelfstandig kunnen blijven wonen met zorgvoorzieningen en bijbehorende faciliteiten in de buurt.

Breed draagvlak voor nieuwbouw Beth-San

In opdracht van Cedrah en in samenspraak met de mensen van de zorg, afdeling wonen en afdeling vastgoed van Cedrah is dit project ontwikkeld. Het opstellen van het bestemmingsplan is een intensief proces geweest. Daarbij is de omgeving nauw betrokken en middels informatiebijeenkomsten op de hoogte gehouden. Samen met de gemeente Zuidplas heeft Laride het bestemmingsplan op diverse punten scherp gesteld, wat uiteindelijk resulteerde in een vaststelling door de gemeenteraad. Omwonenden hebben geen beroepen ingediend, wat aangeeft dat dit project gedragen wordt door de bewoners van Moerkapelle.

Inmiddels is begonnen met de voorbereidingen voor de bouwfase. De verwachte oplevering is in 2025.