+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Energiemonitoring

Besparen op uw energierekening

Advies
Management
Beheer

Met energiemonitoring kan onnodig energieverbruik worden opgespoord en kunnen energiebesparende maatregelen in kaart worden gebracht. Energiemonitoring is een belangrijke stap bij het besparen van energie. Zeker als u grootverbruiker bent van gas, water en elektriciteit. Aan de hand van uw gebruiksdata analyseren wij uw verbruiksgegevens en koppelen deze aan uw bedrijfsvoering. Tegelijktijdig vergelijken wij uw data met landelijke benchmarks. Zo krijgt u inzicht in de energieprestaties van uw huisvesting en kunnen wij u adviseren over mogelijke energiebesparende maatregelen.

Hoe pakt u energiemonitoring aan?

Energiemonitoring is voor een aantal bedrijfstakken een erkende maatregel die verplicht moet worden geïmplementeerd. Dit is het geval voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, gebouwen voor zorginstellingen, voor hotels en restaurants, sport en recreatie. Om uw energieverbruik te monitoren kunt u een aantal stappen doorlopen.

  1. Basis van energiemonitoring is inzicht in uw verbruiksdata. Dit wordt meestal telemetrisch uitgelezen door uw netbeheerder en is terug te vinden op uw energienota.
  2. Maak uw energieverbruik inzichtelijk door dagelijks het verbruik te bekijken en probeer pieken te verklaren. Zo spoort u verspilling op.
  3. Verlaag uw ‘basislast’. Dit is het energieverbruik buiten werktijden. Neem bijvoorbeeld de zondag als voorbeeld of ijkpunt.
  4. Vergelijk uw verbruiksdata met andere panden in uw portefeuille of met benchmarkcijfers uit uw branche. Zo krijgt u snel inzicht in wat er ‘te winnen’ valt.
  5. Neem passende energiebesparende maatregelen. Deze hoeven niet altijd gebouw of installatie gebonden te zijn, maar kunnen ook vragen om gedragsverandering van de gebruikers.

Energiemonitoring is de basis van pro-actief energiemanagement. Heeft u meerdere gebouwen of een omvangrijke vastgoedportefeuille, laat ons u dan ondersteunen in energiemonitoring en energiemanagement. Uitbesteden van deze activiteiten vergroot het resultaat van de verbetering van de energie efficiëntie van uw gebouwvoorraad. Onze experts staan voor u klaar!

Wilt u met energiemonitoring uw energieverbruik substantieel verminderen?

Neem contact op met onze experts. Wij brengen uw verbruik in kaart en analyseren de data om te komen tot een goed onderbouwd energieadvies, met een lagere energierekening tot gevolg.

Laride is expert op het gebied van advies, management en beheer van huisvestings- en vastgoedvraagstukken. Wij zijn actief in de zorg en het onderwijs en werken voor bedrijven, gemeenten, corporaties en ontwikkelaars. Pragmatisch, persoonlijk en ter zake kundig.