+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Aanbestedingsprocedure

Welke procedures zijn er?

Advies
Management
Beheer

De aanbestedingswet onderscheidt wel veertien verschillende aanbestedingsprocedures. De omvang van het project speelt een belangrijke rol, net als het onderscheid tussen opdrachten voor werken, leveringen of diensten. Tevens moet u als opdrachtgever een keuze maken om iedereen een aanbieding te laten doen, of dat eerst een selectie wordt gedaan voor de meest geschikte partijen. Opdrachten boven het Europese drempelbedrag moeten Europees worden aanbesteed. Daaronder is er geen wettelijk voorgeschreven procedure, maar gelden wel vaak eigen inkoopvoorwaarden of is geeft de gids proportionaliteit de richting. Welke aanbestedingsprocedure u moet doorlopen is dus afhankelijk van het soort opdracht en de omvang daarvan. Wij adviseren en helpen u bij de keuze voor de te volgen aanbestedingsprocedure. Ook kunnen wij een aanbestedingsprocedure voor u opzetten en uitvoeren.

Aanbestedingsprocedure | keuze is juridisch complex maatwerk

De keuze voor een passende aanbestedingsprocedure legt de basis voor een prettig vervolg van het ontwikkel- en bouwproces. Met een goed doorlopen aanbestedingsprocedure selecteert u de marktpartijen die bij uw huisvestingsvraag passen. Dit is maatwerk binnen een complex juridisch speelveld. Wij kennen de regels en weten de weg binnen het doolhof van regels. Wij loodsen u feilloos door de aanbestedingsprocedure. Met als resultaat een goede prijs/kwaliteit verhouding en een selectie van ontwerpende en/of uitvoerende partijen die bij uw ontwikkelopgave of huisvestingsplan passen.

Met zekerheid een aanbestedingsprocedure doorlopen

Aanbestedingsprocedures horen nu eenmaal bij bouwen. Of dit nu een Europese, openbare of niet-openbare aanbesteding betreft. Het is een belangrijke fase in het bouwproces. Op basis van uw randvoorwaarden selecteert u namelijk de partijen die uw ambities gaan waarmaken. Wij helpen u de juiste keuzes te maken op basis van objectieve gronden. Met advies, een second opinion of de begeleiding van aanbestedingen. U krijgt inzicht in eventuele juridische risico’s en bouwt aan een sterke basis voor het verdere verloop van uw huisvestingsproces en de samenwerking binnen het bouwteam.

Wilt u meer weten over de aanbestedingsprocedure voor uw project?

Neem dan contact op met onze experts. Wij helpen u graag verder in het doolhof van aanbestedingsprocedures, zodat u juridisch correct de juiste partijen voor uw project kunt selecteren.