+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Architectenselectie

Een zorgvuldig proces

Advies
Management
Beheer

Het kiezen van een geschikte architect is complex. Niet alleen omdat hij of zij uw toekomstige huisvesting ontwerpt, maar ook omdat een architectenselectie aan strikte regels en procedures is gebonden. Zeker als de architectenselectie onder de Europese aanbestedingsregels valt. Met kennis, ervaring en zorgvuldigheid loodsen wij u door het complexe proces van een architectenselectie. Binnen de randvoorwaarden en uw wensen en eisen, selecteren wij samen met u de beste architect voor uw project.

Architectenselectie | beeldbepalend voor uw huisvesting

Elke architect heeft zijn eigen handtekening. Wij kennen de stijl en specialismen van veel architecten en architectenbureaus. De kunst is om een architect te selecteren die uw dromen weet te vertalen naar een functioneel gebouw, passend bij uw organisatie. Misschien heeft u wel voorbeeldprojecten, waaraan we kunnen refereren. Bij een architectenselectie bepalen wij samen met u de selectie- en beoordelingscriteria en de wijze waarop de procedure wordt ingericht. Ons doel is om een juiste match te vinden tussen u, de architect en de ontwerpopgave. Want zijn of haar handschrift bepaalt uiteindelijk hoe uw gebouw eruit gaat zien.

Architectenselectie | welke procedure past bij u?

Een architectenselectie is iets waar u waarschijnlijk niet dagelijks mee te maken krijgt. Het selectieproces is aan spelregels gebonden, wat risico’s met zich medebrengt. Een architectenselectie kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van de opdracht. Soms is een prijsvraag een goede keuze, waarbij architecten zich met hun eigen ideeën kunnen presenteren. Echter op basis van een helder Programma van Eisen en de projectgrootte, kan ook bij meerdere architecten of architectenbureaus een prijs worden opgevraagd. Bij grote architectuuropgaven is het gebruikelijk om een openbare aanbesteding te volgen. Iets wat bij gemeenten en publieke instellingen verplicht is. Wij helpen u de juiste procedure te volgen en zowel objectieve als subjectieve criteria te formuleren waaraan de architect moet voldoen. Zodat de beste architect voor u aan het werk gaat.

Meer weten hoe wij kun kunnen helpen bij de architectenselectie?

Neem direct contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij u graag hoe wij u kunnen ontzorgen bij de architectenselectie.

Projecten

Herontwikkeling en nieuwbouw SintLucas

Eindhoven

Nieuwbouw MFC Oostburg

Oostburg