+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Kruis op kerk markeert hoogste punt MFAHapert

Gepubliceerd op 17/01/2022
Advies
Management
Beheer
MFA-Hart-van-Hapert-hoogste-punt-procesmanagement-gemeenten-Laride

Afgelopen vrijdag zette wethouder Davy Jansen het door Koninklijke Eijsbouts in Asten gerestaureerde kruis terug op de voormalige Sint Severinuskerk in Hapert. Later gingen zij zelf ook naar boven om de schoongemaakte en gerestaureerde gouden bol aan de kruisvoet te bevestigen. Daarmee werd het hoogste punt van het nieuwe MFA Hart van Hapert gemarkeerd.

De kerk wordt met een nieuwbouw getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie (MFA). Hierdoor wordt er volop ruimte gecreëerd voor diverse functies ten behoeve van de Hapertse gemeenschap. In het Hart van Hapert komen een gebedsruimte, sporthal, Integraal Kind Centrum met kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en school welke in het ontwerp worden geïntegreerd en de locatie haar multifunctionele karakter geven.

Pastoor Harm Schilder zegende de attributen alvorens deze op de kerk werden teruggeplaatst. De Hapertse kerk is niet meer in gebruik voor kerkdiensten, maar in de MFA komt wel een gebedsruimte. Samen met de realisatie van de nieuwbouw worden de kerk en de naastgelegen pastorie volledig gerestaureerd. Beide gemeentelijke monumenten uit 1923 maken deel uit van de accommodatie die in september in gebruik moet zijn.

(drone)fotografie Imca van de Weem

Lees meer over dit project

Nieuw MFA voor Hapert

Hapert