Volg ons op: (040) 234 8000

Officiële start bouw MFC 't Brukske in Venray

Gepubliceerd op 20/02/2014

Op dinsdag 18 februari jl. verrichtten vertegenwoordigers van Wonen Limburg, gemeente Venray, SPOV en provincie Limburg de officiële aftrap voor de nieuwbouw van 't Brukske in Venray. Ter ere van deze mijlpaal versierden leerlingen de bouwplaats. Het nieuwe multifunctionele centrum wordt het kloppend hart van de wijk.

Met het Masterplan Brukske wordt de kern van de gelijknamige woonwijk in Venray onderhanden genomen. Een onderdeel van dit project is een multifunctioneel centrum (MFC). In samenwerking met SPOV, Wonen Limburg, Peuterspeelzaal Sam Sam (peuterspeelzalen Venray), Kinderdagopvang Piccolo (Kinderwereld), BSO (Spring Kinderopvang), JGZ/GGD, Synthese, Gymzaal Gemeente Venray sport en Wijkcentrum de Kiosk wordt een centrum ontwikkeld waar onderwijs, zorg, sport en welzijn bij elkaar komen. De visie is gericht op het versterken van de identiteit van het Brukske en het leveren van een kwaliteitsimpuls voor de omliggende woningen. Om dit te realiseren wordt het ruimtelijk gesloten karakter vervangen door een meer open en transparant karakter. Dit wordt bereikt door een deel van de huidige bebouwing een nieuwe functie te geven en aan te vullen met nieuwbouw.

Alle tijdelijke maatregelen die nodig zijn om de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het hart van Brukske mogelijk te maken zijn genomen. Het terrein is bouwrijp, de eerste contouren voor het gebouw zijn uitgezet. Over ruim een jaar zullen de gebruikers – school, kinderopvang, wijkcentrum, peuterspeelzaal, sporters, jeugdgezondheidszorg, jongeren en de buurtwinkel van Wonen Limburg – hun intrek kunnen nemen in wat het kloppend hart van de wijk gaat worden.

Laride verrichtte een haalbaarheidsonderzoek en begeleidde de initiatieffase, waarna wij de gebruikersbegeleiding ter hand hebben genomen.

Referenties

MFC Brukske, Venray

Nieuw MFC kwaliteitsimpuls voor omliggende woningen