Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

René Clijsen
René Clijsen
Management | Senior Adviseur
06 - 53 737 650
Opdrachtgever

Wooninc., Eindhoven | SGE, Eindhoven

Rol Laride

Proces- en projectmanagement

Architect

DAT Architecten, Tilburg

Renovatie en nieuwbouw woonzorgcomplex Pieter Eiffhuis in Eindhoven

Langer zelfstandig wonen door zorg dicht bij huis

Het oude Pieter Eiffhuis staat al sinds eind jaren '70 in Eindhoven en was toe aan een opknapbeurt. Opdrachtgever Wooninc. heeft het bestaande Pieter Eiffhuis geschikt gemaakt voor bewoning door ouderen volgens het Wooninc.Plus concept. Dit concept is een mix van 'woonplezier', 'gemak en welzijn 'en 'veiligheid'.

Alle bestaande appartementen zijn daarvoor ingrijpend gerenoveerd. Bovendien zijn de functies in de verschillende woonlagen aangepast. Op de vrijgekomen begane grond is ruimte voor nieuwe functies zoals een medisch centrum, hobbywerkplaats, dagsuper, kapper, wasserette, galerie en huismeesterruimte. Daarnaast is de begane grond uitgebreid met een grand café. Op de eerste verdieping zijn logeerfaciliteiten aangebracht.

Tegen de kopgevels en op de dakniveaus zijn nieuwe koopappartementen gerealiseerd. De differentiatie in woonvormen is daardoor toegenomen. Het Pieter Eiffhuis is van een 100% woongebouw omgetoverd in een veelzijdig wooncomplex waar zelfstandig wonen heel lang mogelijk is. De nieuwe functies brengen ondersteuning, service en zorg heel dicht bij huis.

Laride ondersteunde Wooninc. in de passende vertaling van het Wooninc.Plus concept naar toekomstbestendige huisvesting. Zo wordt het woonplezier onder meer versterkt door een gezellige ontmoetingsruimte, bibliotheek, hobbyruimte en opstelplaatsen voor scootmobielen. Door een winkelboulevard, gezondheidscentrum, logeerfaciliteiten, wasserette en 'zorg op maat' wordt een bijdrage geleverd in het gemak en welzijn van de bewoners. Om de veiligheid te waarborgen kent het complex een beheerder en een 24-uurs controlesysteem.