+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Feestelijke opening noodlokalen St Martinus

Gepubliceerd op 01/10/2021
Advies
Management
Beheer
Tijdelijke-huisvesting-basisschool-Sint-Martinus-Dommelen-onderwijs-onderwijshuisvesting-Laride

Basisschool St. Martinus groeit. Mede dankzij de realisatie van de nabijgelegen nieuwbouwwijk Lage Heide komen er elk jaar weer meer kinderen naar de school. In haar huidige vorm kan de school daarom niet meer voldoen aan de grote vraag naar onderwijs in deze buurt.

Laride ondersteunt SKOzoK met haar huisvestingbeleid en het beheer van al haar scholen. Zo is er in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) voorzien in de realisatie van een kindvoorziening om aan de  toekomstige onderwijsvraag van deze locatie te kunnen voldoen. Gezien de gestage groei en het ruimtegebrek is in aanloop naar de planvorming besloten tot een tijdelijke huisvesting middels de plaatsing van zogenaamde noodlokalen. Laride heeft de taak van bouwheer namens SKOzoK verzorgd.

Tijdelijke huisvesting Sint Martinus biedt onderwijs aan schoolkinderen Dommelen

Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Valkenswaard vond snelle besluitvorming plaats en kon een soepel vergunningstraject doorlopen worden. In samenwerking met De Meeuw werden de noodlokalen gerealiseerd.

Vandaag was de feestelijke opening. Wethouder Mieke Theus opende samen met de schoolkinderen officieel de noodlokalen. Deze kregen de door de kinderen toepasselijk bedachte naam “Kleine Tinus” als kleine broertje van de ‘grote’ basisschool Sint Martinus.