+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Leefbaarheid wijk omhoog met MFA in Treebeek

Gepubliceerd op 18/11/2021
Advies
Management
Beheer
Maatschappelijke-voorziening-Treebeek-MFA-Gemeente-Brunssum-Corporaties-Wonen Zuid-Laride-projectmanagement-oplevering

Als onderdeel van het centrumplan “Hart voor Treebeek” is de nieuwe maatschappelijke voorziening (MFA) ontwikkeld, met als doel opwaardering van de leefbaarheid van de wijk Treebeek.

Door gebruikers en stakeholders met elkaar te verbinden, te zorgen voor structuur en een heldere communicatie en projectorganisatie, heeft Laride namens de gemeente Brunssum en Wonen Zuid draagvlak kunnen creëren voor de plannen en besluitvorming.

De nieuwe MFA is beoogd als huiskamer voor inwoners en maatschappelijke instanties in de wijk Treebeek. Door bundeling van zorgpartijen wordt een structurele, integrale en gebiedsgerichte aanpak nagestreefd met als doel het welzijn van de bewoners te versterken en de gezondheidsachterstanden te kunnen aanpakken. De toevoeging van een petit café is vernieuwend en biedt de inwoners van Treebeek een gezamenlijke sociale plek waar men laagdrempelig met de zorgaanbieders in contact kan komen voor advies en informatie of gewoon om te genieten van een kopje koffie.

De nieuwbouw is een ontwerp van Wauben Architecten en gerealiseerd door Smeets Bouw.

Bij de oplevering waren aanwezig: Simon van der Sanden (Laride), Erich Mees (projectleider gemeente Brunssum), Jo Mertens (wethouder gemeente Brunssum), Ramon Smeets (projectleider Smeets Bouw) en Ingrid Storms (projectadviseur Wonen Zuid).

Lees hieronder meer over de nieuwe MFA in Treebeek

Maatschappelijke voorziening Treebeek

Treebeek