+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Start bouw uitbreiding Basisschool Kleurrijk in Asten

Gepubliceerd op 11/04/2024
Advies
Management
Beheer

Basisschool Kleurrijk in Asten gaat een belangrijke uitbreiding tegemoet met de bouw van een nieuwe centrale aula. Deze aula wordt namelijk het kloppend hart van de school, waar alle klaslokalen op uitkomen.

Directrice Samantha Berkvens benadrukt het belang van deze centrale ruimte: “Het geeft kinderen de mogelijkheid om met elkaar te verbinden en samen te werken.”

Donderdag 11 april werd het officiële startsein voor de bouw gegeven. Bij het feestelijke event waren vele enthousiaste leerlingen, medewerkers van de basisschool, kinderopvang Korein en Stichting PlatOO en vertegenwoordigers van de gemeente Asten en het bouwteam aanwezig. De kinderen mochten allemaal hun naam op de bakstenen zetten die vervolgens in de bouw werden geplaatst.

Naast de aula wordt ook een rijke leeromgeving met ontdekkende hoeken en groepsoverschrijdend leren gerealiseerd. Daarnaast zal de indeling aangepast worden, waardoor de kleuterklas en de kinderopvang van Korein hun ruimtes zullen ruilen voor een praktischere opzet. Duurzaamheid is belangrijk, daarom zijn voorafgaand aan de bouw veertig zonnepanelen geïnstalleerd. De realisatie van de bouw wordt verzorgd door de aannemers Van Gerven en Van Rijswijk en zal naar verwachting rond de zomervakantie 2024 worden opgeleverd.