+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Uitbreiding Kindcentrum Vinkenbos van start na ondertekening overeenkomst

Gepubliceerd op 19/04/2024
Advies
Management
Beheer
IKC-integraal-kindcentrum-Vinkenbos-integraal-ontwerp-projectmanagement-onderwijs-tekenmoment-Borgesiusstichting

De gemeente Rucphen, Borgesiusstichting en Kober B.V. tekenden op 18 april 2024 de financierings- en samenwerkingsovereenkomst voor de uitbreiding van het Kindcentrum Vinkenbos. Met deze mijlpaal zijn de afspraken over de samenwerking en financiën van de uitbreiding vastgelegd, waardoor ook met de aannemer, Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V., de aanneemovereenkomst getekend kon worden. Daarmee kan de langverwachte uitbreiding van KC Vinkenbos met 4 lokalen nu officieel van start kan gaan.

Uitbreiding kindcentrum noodzakelijk vanwege leerlingengroei

Het huidige aantal leerlingen en recente prognoses tonen aan dat het bestaande gebouw niet meer voldoet. Tijdelijke oplossingen zoals noodlokalen zijn momenteel in gebruik, maar een structurele uitbreiding was essentieel voor zowel de school als de kinderopvang.

De uitbreiding omvat vier nieuwe lokalen, gelegen bij de hoofdingang van het schoolgebouw aan de zijde van het Fatimapark. De uitbreiding  was al vastgelegd in het integrale huisvestingsplan voor onderwijs van de gemeente Rucphen dat eerder door de gemeenteraad werd goedgekeurd.

IKC-integraal-kindcentrum-Vinkenbos-integraal-ontwerp-projectmanagement-onderwijs-tekenmoment-Borgesiusstichting

Projectmanagement van realisatie tot oplevering

In opdracht van Borgesiusstichting, verzorgt Laride het projectmanagement. Gedurende het gehele ontwerpproces tot aan realisatie en oplevering begeleidt Laride het traject. Daarbij zijn alle aspecten meegenomen, waaronder het uitwerken van een aanbestedingsstrategie. Het project is in een meervoudige onderhandse aanbesteding uitgezet. Tijdens de uitvoering wordt gestuurd op een goede communicatie, planning en veiligheid op en om de bouwplaats. Dit is essentieel omdat de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd terwijl de school in gebruik blijft. Daarom starten de voorbereidingen voor de bouwplaats al in de meivakantie, waarna de bouwwerkzaamheden begin juni van start zullen gaan en de meeste ruwbouwwerkzaamheden in de zomervakantie plaatsvinden. De verwachte oplevering van de uitbreiding staat gepland voor eind 2024.

Toekomstbestendig onderwijs

Met de uitbreiding van Kindcentrum Vinkenbos streven de betrokken partijen ernaar om onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder één dak te realiseren, waarmee ze tegemoetkomen aan de behoeften van de gemeenschap. Een proces waarin samenwerken met alle partijen centraal staat om tot dit mooie resultaat te komen.