+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Renovatie Floraplein

Nieuw plan voor flats Floraplein

Advies
Management
Beheer
01 / 07
02 / 07
03 / 07
04 / 07
05 / 07
06 / 07
07 / 07

Het Floraplein, een van de belangrijkste entreepleinen van Eindhoven, wordt gerenoveerd. In plaats van sloop en nieuwbouw is er een plan ontwikkeld om de woningen te renoveren. De 77 woningen aan het Floraplein, de Clematisstraat, de Resedastraat en deels Wilgenroosstraat dateren uit 1953. In opdracht van Wooninc. zou op deze locatie een nieuw Wooninc.Plus gebouw ontwikkeld worden (sloop/nieuwbouw), maar vanwege ontwikkelingen en nieuwe inzichten, is nu besloten tot renovatie.

Heroverweging bouwplannen

Wegens alle ontwikkelingen in de bouw (strenge duurzaamheidseisen, stikstofmaatregelen, stijging bouwkosten, etc.) en de daarmee gepaard gaande hoge kosten, heeft Wooninc. de plannen moeten heroverwegen. Laride begeleidt Wooninc. in het proces naar alternatieve scenario’s voor dit project, wat heeft geresulteerd in renovatie van de woningen. Deze renovatie gebeurt in meerdere fasen. In Fase 1 worden 77 woningen gerenoveerd. In Fase 2 zijn dat 124 woningen die groot onderhoud krijgen.

Renovatie positief voor bewoners

Vanwege de reeds lange looptijd van het project, is besloten om de renovatie snel op te pakken en binnen een jaar met de uitvoering te starten. De bestaande woningen werden zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde flink aangepakt en geïsoleerd. De appartementen werden door Klokgroep duurzaam gerenoveerd en beschikken nu alle over energielabel A. De kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++ glas en alle voorgevels werden vernieuwd. Ook kreeg elke woning een nieuwe keuken, badkamer, toilet en vrijstaande berging en kreeg de indeling een update naar de huidige wensen en maatstaven.

Proces- en projectbegeleiding

Voor de realisatie van het beoogde bouwprogramma voor de gehele renovatie verricht Laride namens Wooninc. de complete proces– en projectbegeleiding. Dankzij de jarenlange betrokkenheid bij het project en de relatie met alle stakeholders en belanghebbenden, konden de plannen voortvarend worden voorbereid en gerealiseerd. De werkzaamheden van Fase 1 startten in 2021 en werden in januari 2022 afgerond. Fase 2 omvat 124 woningen die worden gerenoveerd naar een duurzame woning met energieklasse A. De werkzaamheden hiervoor starten dit najaar, de woningen worden in de zomer van 2024 opgeleverd.

Floraplein-appartementen-Eindhoven-renovatie-procesmanagement-Laride-Klokgroep  Floraplein-appartementen-Eindhoven-renovatie-procesmanagement-Laride-Klokgroep

Floraplein-appartementen-Eindhoven-renovatie-procesmanagement-Laride-Klokgroep  Floraplein-appartementen-Eindhoven-renovatie-procesmanagement-Laride-Klokgroep