+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Hoogste punt circulaire nieuwbouwwijk Groote Hoeven in Someren

Gepubliceerd op 22/06/2021
Advies
Management
Beheer
woCom-Groote-Hoeven-Someren-energiezuinig-circulair-nieuwbouwproject-hoogste-punt-Laride-LR

In de nieuwbouwwijk Groote Hoeven in Someren draait alles om duurzaamheid en hergebruik van materialen. Woningcorporatie WoCom voegt echter nog iets extra’s toe: betaalbaarheid.

Donderdag 17 juni werd het hoogste punt bereikt van de bouw van de 16 sociale huurwoningen. Daarmee maakt woCom wonen mogelijk voor mensen met een kleine portemonnee, maar met een groot hart voor het milieu. Wij zijn er trots op dat we namens deze milieubewuste woningcorporatie het projectmanagement mogen voeren en samenwerken met sterke bouwpartners.

Circulair bouwen en duurzaam wonen

De woningen komen beschikbaar voor mensen met een wat kleinere portemonnee. Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans vertaalt de duurzame ambities van woCom naar 8 woningen voor 1- tot 2-personen en 8 woningen voor de grotere huishoudens.

Alle huizen worden circulair gebouwd, wat inhoudt dat ze gerealiseerd worden met gebruikte en te hergebruiken materialen. Zelfs het regenwater wordt op eigen terrein gefilterd door een waterkoffer. Daarbij worden alle woningen voorzien van een WTW-pomp en zonnepanelen. Dit maakt de energiezuinige woningen super duurzaam en dus goed voor de toekomst en dragen niet alleen de bouwpartners, maar ook de nieuwe bewoners een steentje bij aan het milieu.

Hoogste punt

Wethouder Louis Swinkels mocht het hoogste punt markeren door het hijsen van de vlag op de laatste, dik geïsoleerde dakplaten op de huizen. Anke Nieuwlandt, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van woCom sprak haar waardering uit voor de bouwvakkers die in weer, wind en zon de huizen bouwen.

Naar verwachting worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.