+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Hoogste punt nieuwe basisschool BuitensteBinnen bereikt!

Gepubliceerd op 11/09/2023
Advies
Management
Beheer
01 / 03
02 / 03
03 / 03

Een belangrijke mijlpaal is behaald in de bouw van de nieuwe school BuitensteBinnen.
Het hoogste punt van de constructie is bereikt en dat werd vrijdag 8 september volop gevierd met alle betrokkenen.

Er heerste een feestelijke sfeer op de bouwplaats van de nieuwe basisschool van PlatOO in Son en Breugel waar op 8 september het hoogste punt werd bereikt. Dit werd gemarkeerd met een traditionele ‘hoogste punt vlag’ die door kinderen van de school werd gehesen. De mijlpaal werd gevierd met een ceremonie bijgewoond door de bouwvakkers, schoolbestuurders, schoolkinderen, gemeente en andere betrokkenen. Elke groep van de school had een mand gemaakt met daarin wat lekkers voor de bouwvakkers.

Bijzonder ontwerp geïnspireerd op groene omgeving

Sinds de start van de bouw begin dit jaar, heeft het project snel vorm gekregen en loopt de planning voorspoedig. Nu het hoogste punt is bereikt, zal de bouw voortgaan met de focus op verdere afwerking conform het bijzondere concept. Een Jenaplan school waarbij buitenonderwijs een grote rol gaat spelen. Alle leslokalen krijgen een waranda of balkon waar in groepjes onderwijs gegeven kan worden en op het grote groene speelterrein komt een buitenleslokaal. De nieuwe basisschool BuitensteBinnen is een ontwerp van Architecten en|en en is geïnspireerd op de omliggende Dommelvallei waarbij de verbinding tussen binnen en buiten centraal staat en in alle facetten van de school wordt doorgevoerd.

De beoogde oplevering van de basisschool is januari 2024, zodat alle kinderen na de carnavalsvakantie kunnen starten in hun nieuwe school.

Laride verzorgt het complete proces– en projectmanagement van de ontwikkeling voor deze school die dankzij de prettige samenwerking met alle betrokkenen zeer spoedig verloopt!

  • Opdrachtgever: Stichting PlatOO
  • Ontwerp: architecten en|en
  • Realisatie: Bouwbedrijf van Stiphout en Van Delft Groep
  • Met medewerking van: Archimedes, Gemeente Son en Breugel, Nobel Advies
Start-bouw-basisschool-BuitensteBinnen-PlatOO-projectmanagement-onderwijs-Laride