+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Hoogste punt woonzorgcomplex Roermond

Gepubliceerd op 05/07/2021
Advies
Management
Beheer
Bredeweg-Roermond-Woonstichting-Domus-Nester-woonzorgcomplex-projectmanagement-Laride

Een nieuwe mijlpaal voor de realisatie van woonzorgcomplex Bredeweg in Roermond. Afgelopen vrijdag werd het hoogste punt bereikt!

Het nieuwbouwproject aan de Bredeweg in Roermond bestaat uit de realisatie van 59 appartementen en kenmerkt zich door de extra aandacht in het ontwerp voor het empathisch perspectief. Vanuit een gezamenlijk onderzoek door de TU/e in samenspraak met Nester en met financiering van de Provincie is het mogelijk gemaakt om hier in het ontwerp verdere invulling aan te geven.

Empathische woning verbetert kwalitatieve leefsfeer

Het woongebouw kenmerkt zich met extra ontwerpoplossingen om o.a. het zelfstandig leven te stimuleren, de beleving te vergroten en duurzaamheidsambities in te passen. Het interieur van het complex krijgt een eigentijdse sfeer met herkenbare thema’s uit Roermond, zoals de haven en de markt. Dit wordt o.a. gerealiseerd door de toepassing van zeer realistische fotoprint-vloeren en veel daglicht in de brede kortere gangen. Door dit aan te vullen met sfeervolle losse inrichting en bijpassende mogelijkheden voor sport, spel en samenzijn wordt het ontmoeten gestimuleerd.

De appartementen zijn individueel herkenbaar in de gevel doordat er met speelse sprongen en grote begroeide bloembakken wordt gewerkt. De appartementen hebben verder extra veel daglicht en een separate berging naast de voordeur voor de scootmobiels.

Integrale projectaanpak

Deze empathische woningen moeten bijdragen aan een actieve en zelfstandige levensstijl. Laride verzorgt het projectmanagement en verbindt partijen om het empathisch wonen in Roermond gestalte te geven.

Dankzij de prettige samenwerking met Bouwbedrijf Schroen BV uit Heythuysen (met als belangrijkste onderaannemers Valkenaars Electrotechniek en BJ Lupron voor de installaties), Wauben Architecten, Bolwerk Weekers als constructeur, Kompas 360 als installatieadviseur en Paumen Hendriks Bouwadviseurs als toezichthouder, wordt dit project naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.