+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Koningin Máxima opent Van Gogh Village Museum

Gepubliceerd op 17/05/2023
Advies
Management
Beheer
01 / 03
02 / 03
03 / 03

Vandaag verrichtten Koningin Máxima en de heer Lemkes, voorzitter stichting Van Gogh Village Nuenen, de officiële opening van het nieuwe Van Gogh Village Museum in Nuenen.

Het museum belicht de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van de schilder die leidde tot zijn eerste meesterwerk De aardappeleters. Bijzonder in het vernieuwde museum is Vincents Lichtlab waarin de werking van kleur en licht centraal staat. In dit lab kunnen jonge generaties kennis maken met de werking met kunst en de technologie van licht. Zo heeft het museum naast een kunsthistorische ook een educatieve waarde.

Erkenning

De aanwezigheid van Koningin Máxima is een enorme eer. Het is een erkenning van de tomeloze inzet van het team en de 200 vrijwilligers voor het behoud van Vincents erfgoed in Nuenen, geeft Simone van der Heiden (directeur Van Gogh Village Museum) aan.

Projectmanagement voor Brabants Erfgoed

Laride ondersteunde Van Gogh Village Museum in het totale proces van planvorming tot realisatie. Als onderdeel van het Brabantse Van Gogh erfgoed, waren risicobeheersing en een hoge kwaliteit essentieel. Dankzij een goede afstemming tussen de verschillende belanghebbenden en de goede samenwerking met het bouwteam en alle betrokken partners kunnen we allen trots zijn op het behaalde resultaat.

In samenwerking met onder andere Van Gogh Village Museum, diederendirrix architects, BanBouw, MeeuwsenMuldoon, Provincie Noord-Brabant, Tinker imagineers, ASML, Raadg. Techn. Bur. Huisman en van Muijen B.V., Peutz Consult GmbH, Adviesbureau Van de Laar, Van Eijk & Van der Lubbe, bureauEAU en Anton Wijnhoven, Roy Schellen en Maurice van Oort van Laride en vele vrijwilligers.